Serveri ry:n 35-vuotis vuosijuhlat

Serveri ry:n 35-vuotis vuosijuhlat

Julkaistu: 9/20/2022, 1:55:01 PM

Toivotamme Teidät mitä lämpimimmin tervetulleeksi viettämään Serveri ry:n 35-vuotis vuosijuhlaa pitkän odotuksen jälkeen!
Vuosijuhlien iltajuhla järjestetään Original Sokos Hotel Puijonsarven juhlatiloissa lauantaina 22.10. kello 18:00 alkaen.
Iltajuhla kestää noin kello 22:45 asti, jonka jälkeen juhlia voi halutessaan siirtyä jatkamaan vielä ravintola Apteekkariin virallisille jatkoille, johon vuosijuhlavieraillamme on pääsy jonon ohi kello 23:00-23:30 välisenä aikana.
Akateeminen silliaamiainen, eli tuttavallisemmin sillis, vietetään vuosijuhlia seuraavana päivänä, sunnuntaina 23.10. salaisessa lokaatiossa.
Sillikselle lähtee bussikuljetukset kaupungintalon takaa kello 11:00, joten olethan ajoissa paikalla!

ETIKETTI

Juhlaan tulee saapua ajoissa. Juhlasaliin saavutaan mahdollisen avecin kanssa ja illan emännät ja isännät kätellään ovella. Pöytiin istuunnutaan, kun koko pöytäseurue on saapunut paikalle. Tarjottava alkumalja tulee nostaa vasempaan käteen lasin jalasta. Alkumaljaa ei tule juoda ennen kuin malja kohotetaan. Miehet skoolaavat ensin oikealle, sitten vasemmalle ja lopuksi eteen, naiset ensin vasemmalle, sitten oikealle ja lopuksi eteen.
Juhla alkaa seremoniamestareiden aloituspuheenvuorolla. Puheiden ja palkitsemisten aikaan tulee istua hiljaa paikoillaan. Pöydistä poistutaan vain taukojen aikana, jotka on tarkoitettu seurustelulle, wc-käynneille sekä valokuvaamiselle. Jos omalta paikalta poistumiseen tulee pakottava tarve muulloin, poistuminen on tehtävä huomiota herättämättä ja pöytäseurueelle pahoitellen. Tällaisissakaan tilanteissa pöydistä ei ole missään nimessä suotavaa nousta puheiden tai esitysten aikana. Vain käsiohjelmasta löytyviä lauluja saa toivoa, vain käsiohjelmasta löytyvät säkeet lauletaan ja toiveet tulee esittää seremoniamestareille taukojen aikana. Seremoniamestareita tulee kunnioittaa, eikä heidän päälleen ole suotavaa puhua.
Alkuruoka ja jälkiruoka nautitaan vasta, kun koko pöytäseurue on saanut annokset. Pääruoan voi aloittaa, kun vierustoverit ovat saaneet annoksensa. Ruokailu aloitetaan uloimmilla aterimilla, jälkiruoka syödään lautasen yläpuolelta löytyvillä aterimilla.
Juhlan lopussa pidetään tanssiaiset, joiden jälkeen siirrytään jatkoille.
Vuosijuhlat ovat ainejärjestön hienoin ja arvokkain juhla, josta pääsemme nauttimaan vain viiden vuoden välein. Hallitus sekä vuosijuhlatoimikunta ovat tehneet juhlan eteen töitä jo vuoden, joten on tärkeää kunnioittaa tapahtumaa ja huomioida sen arvokkuus omassa käyttäytymisessään.
Pukukoodi vuosijuhlilla on tumma puku, frakki tai iltapuku. Vuosijuhlien pukeutumisetikettiä tulee noudattaa.

Iltapuku on täyspitkä ja sen tulisi peittää kantajansa nilkat. Puvun väri on vapaavalintainen. Hansikkaita, koruja ja laukkua saa käyttää oman mieltymyksensä mukaisesti. Hansikkaiden tulee ylettää yli kyynärpäiden ja hansikkaat tulee poistaa tuolin selkänojalle ruokailun ajaksi. Iltapuvun kanssa myös korukello on sallittu. Laukku on mielellään hihnaton ja sopii asuun värimaailmaltaan. Illallisella laukku asetetaan lautasen oikealle puolelle.

SILLIS

Silliaamiainen on vuosijuhlista poiketen rennompaa yhdessä oloa ja hauskanpitoa. Silliksen teema on BACK TO THE 80'S. Sillikselle saakin, ja on suotavaakin, pukeutua teeman mukaisesti. Haalarit ovat sallittu ja suositeltu osa päivän asua.
Hauskanpidon lisäksi silliaamiaisella nimensä mukaisesti tarjotaan purtavaa, joskin sillejä sieltä ei löytyne. Energisoivaa juotavaa löytyy palanpainikkeeksi, mutta mikäli kaljahammasta vielä tässä vaiheessa viikkoa kolottaa, on syytä tuoda mukaan myös juotavaa omasta takaa.
Silliksen jälkeen kuljetukset tuovat juhlakansan takaisin keskustaan ja kovimman kisakunnon omaavat voivat jatkaa halutessaan iltaa. Me muut voimme lähteä siinä vaiheessa lepäämään.