Mitä tietojenkäsittelytiede on


Jos etsit asiallisen selityksen sijaan meemeilyä, löydät sitä sivun lopusta ;)

Tietojenkäsittelytiede on aavistuksen näsäviisaasti ilmaistuna tiedettä tiedon käsittelystä. Nykyään tietojenkäsittelytiede hyödyntää vahvasti digitaalisia järjestelmiä. Käytännössä tietojenkäsittelytieteeseen kuuluu siis tiedon keräämiseen, tallentamiseen, välittämiseen, näyttämiseen, muuntamiseen sekä käsittelyyn liittyviä aihepiirejä. Käytännössä parhaan kuvan tutkinnon rakenteesta saat opinto oppaasta jonka saat auki seuraavasta linkistä weboodi palvelusta, mikäli yliopiston palvelu ei ole muuttunut tämän kirjoittamisen jälkeen:

https://weboodi.uef.fi/weboodi/jsp/opeopas/jsp/opastutkrakkats.jsf?Kieli=1&MD5avain=&vl_tila=5&Opas=4512&Org=20784076&alusta=1&esikatselu=0

Mikäli linkki ei toimi, siirry osoitteeseen https://weboodi.uef.fi (älä unohda https alkua) Pudotusvalikosta ”opintotarjonta” -> ”oppaittain” Avautuvalta sivulta ”luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta” -> ”tietojenkäsittelytieteen laitos” -> ”tietojenkäsittelytiede, VUOSI” Ja avautuvalta sivulta tulee valita osio ”tutkintorakenteet”

Jos linkki toimii, päädyt ohjeissa tähän pisteeseen Kurssilistasta saa auki mm. pakolliset ja valinnaiset kurssit klikkaamalla pientä plus symbolia Kurssin numeroa klikkaamalla pitäisi aueta sen kurssin kuvaus josta saa jonkinlaisen kuvauksen mitä siellä tehdään ja näet onko ala sellainen jota haluat opiskella (kannattaa t. lahjomaton kirjoittaja)

Kandidaatin tutkinto koostuu kirjoitushetkellä siis 180 opintopisteestä ja maisterin tutkinto on 120 pistettä, joista molemmista osa on vapaavalintaisia sivuaineita. Osuudet näkyvät Weboodissa, koska tämä teksti saattaa vanhentua.

Tietojenkäsittelytiede alan lehtorin, Erkki Pesosen esittelemänä:
https://youtu.be/PMIhWO6C_FY

Käytännön esimerkkejä ja meemeilyä löydät Koodiluolasta